Wil u uw bezoek aan onze site of het museum vermelden, schrijf een berichtje in ons gastenboek. gastenboek reinvoart

Meer nieuws over onze activiteiten en evenementencontact museum

Informatie en arrangementen voor groepen.bezoeken voor groepen

Volksdansgroep Reinvoart

De volksdans treed op traditionele klederdrachten in binnen- en buitenland.

Zij brengen tal van vlaamse dansen in de verschillende soorten Hagelandse drachten : werk - wekelijkse - en zondagse dracht. Deze werden nog tot 1960 gedragen in ons dorp Loksbergen-(deelgemeente Halen) op aangeven van onze voormalige pastoor-dichter August Cuppens. (zie streekmuseum) Opmerkelijk zijn de kanten doeken die onze vrouwen dragen, vastgehouden op hun hoofd door een "cornette".

volksdansgroep muzikanten

Zowel in binnen- en buitenland krijgen onze vendeliers keer op keer een warm applaus. In de vele optochten stelen ze telkens de show voor hun mooie verscheidenheid van vendels en vlaggespelen.

Voor de jongeren is er plaats in de kindervolksdans die zoveel mogelijk mee optreed met de grote groep, telkens er vraag is door de organisatie.

Volksdansgroep

Typisch voor onze streek is de dans "De Kegelaar". Deze is ontstaan omstreeks 1600 en word nog steeds gedanst door de lokale gildes.

Ook dansen wij op sommige dansen op klompen, want komen tenslotte uit een klompenmakersdorp. In stoeten en optochten brengen wij Breugel-taferelen van het vlaamse volksleven.(afgaande van schilderijen van Pieter Breugel) (15e eeuw)

Volksdansgroep kegelaar

.. volksdans " de kegelaar"

Hagelanddag

..volksdansen op de Hagelanddag..

traditionele klederdracht

..traditionele Hagelandse klederdracht..