Meer nieuws over onze activiteiten en evenementencontact museum

Informatie en arrangementen voor groepen.bezoeken voor groepen

Drie Koningen 8 februari 2020

We werken aan het verslag

Drie Koningen 9 februari 2019

Zaterdag 9 februari 2019 was het "Muiken" The Place To Be voor het jaarlijkse "Drie Koningen" feest van de Reinvoarders. Na een geslaagde receptie, lekker eten en een stevige pint was het tijd voor het officiele gedeelte. Na een korte verhelderende speech van de voorzitter legden de nieuwe "Reinvoarders" hun eed af onder het waakzame oog van de Drie Koningen, Caspar, Melchior en Balthasar. Met het gulden boek in de hand zworen Hugo, Julie, Freddy, Marina en Rita hun eeuwige trouw aan de wetten van "De Reinvoart".

Receptie

Met een korte speech leidt de voorzitter het officiele gedeelte van de avond in, bijgestaan door Louis met verhelderende gebarentaal.

Eedaflegging

Om toe te treden tot de orde van de Reinvoarders moeten de nieuwe leden onder het waakzame oog van de Drie Koningen de eed afleggen en een beker met hun geliefkoosde drank in 1 slok ledigen.

Hugo

Julie

Freddy

Marina

Rita

verkiezing Drie Koningen 2019

Na wat puzzelwerk hangen de koortjes goed, drie zijn vastgemaakt aan een rondel. Deze drie zullen bepalen wie straks de opvolgers gaan zijn voor Caspar, Melchior en Balthasar. Alle aanwezigen krijgen een speelkaart en in de volgorde van de kaarten mag/moet men een koortje trekken. De drie die een rondel trekken zullen gekroond worden als Koningen - Koningin 2019.

De nieuw Koning en Koninginnen 2019, Martine, Wannes en Jossette

Na de kroning van de nieuwe Koningen en Koninginnen voeren de aftredende Hoogheden naar al oude traditie een sketch op.

Ingrid met haar vertolking van Nonkel Bob

Leo met zijn vertolking van Toon hermans

Huguette met haar vertolking van Jetti Palletie